Imae
skal farlig vaccine gøres frivillig?

skal farlig vaccine gøres frivillig?

Skal farlig vaccine gøres frivillig

Nu hvor både johnson og astrazeneca er blevet trukket ud af det danske vaccineprogram, mener flere at de skal gøres frivillige

Opdateret 15:35 16-5-2021
Marius
Forfatter

-“Vi synes at det går så godt her i Danmark, at vi sagtens kan klare at udskyde vaccineprogrammet, tre uger. Vi er dog stadig enige med EMA om at vaccinen er sikker. Men dens bivirkninger er for alvorlige, til vi tør bruge den.” Sagde søren Brostrøm direktør af sundhedsstyrelsen. Til Imae.

Nu har Johnson og Johnson, fået samme skæbne som Astrazeneca. som d. 15 marts blev sat på pause grundet meget usædvanlige blodpropper, hos nogle få personer. Og senere besluttede sundhedsstyrelsen at vi helt skulle stoppe brugen med Astrazeneca, i Danmark

Nu har Johnson fået samme skæbne. Det tyder dog lidt på at, blodpropperne er mest hyppige hos kvinder under 50. efter at 8 millioner amerikanere. selvom at der ikke er sket, nogen tilfælde hos mænd. Stopper den for alle mennesker i Danmark.

læs også: Byer frygter kæmpe tab

Tideligere på dagen sagde sundhedsstyrelsen, at det ville være en mulighed for, at gøre både johnson og astrazeneca for frivillige. Efter flere partier har tilspurgt ordningen.

– “Ordningen vil være en mulighed for et individuelt tilvalg til den enkelte borger, som ønsker sig en hurtigere vaccination, end man vil få i vaccinationsprogrammet,” lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

johnson og johnson vaccinen er aldrig blevet givet i Danmark

 Den idé er lægerne ikke glade for. De er bange for at de vil få alt for meget at lave. Så de meldte hurtigt ud, at de ikke ville stå for opgaven.

Der er kun et selskab som vil stå for opgaven. Det er firmaet practico. Som gerne vil tage imod opgaven.

-“Vi vil med glæde vaccinere de borgere, som gerne vil have det” Sagde direktør fra practico til imae.

læs også: Det tyder på stor sejer

Det Skotske national parti eller SNP. vinder 64 pladser, i det Skotske parlament. Men de mangler en

-“Vi vil med glæde vaccinere med johnson vaccine, til dem som gerne vil havde den.”

-Læge Peter Østergaard siger “Jeg tror vi ender meget mange unødvendige dødsfald, hvis de droppede vacciner bliver frivillige”

-“Jeg synes folk skal tænke sig rigtig godt om, enden de siger ja til en af de to vacciner.

læs også: island i karantæne

nu er også den islanske delegation kommet i karantæne. efter en fra deres team er blevet testet positiv for covid-19

"Jeg synes ikke man skal vaccinere, med vacciner som ikke er anbefalet af sundhedsstyrelsen." Læge Jacob Fang-Num Petersen

Johnson vaccinen som har været i brug i USA, i omkring to måneder. og i usa er der 15 mennesker har fået de sjældne blodpropper. Det er kun kvinder der har fået det sjældne blodpropper, hvor fra 13 af dem er under 50 år. I USA har man valgt at køre vaccinen videre for alle. 

Danmark er lige nu det eneste land, som har stoppet en vaccine helt. Norge’s sundhedsmyndigheder har også anbefalet, at stoppe brugen med atrazeneca. den norske regering har udskudt vurderingen.

-“Regeringen mener ikke, vi har et godt nok grundlag for at træffe en endelig konklusion,” siger den norske sundhedsminister til Imae.

– “Vi må vurdere konsekvenserne for hele befolkningens sundhed, hvis vi skal leve længere med corona-tiltag end andre lande i Europa.” Norge har endnu ikke meldt noget ud om, om de fra valgte vacciner bliver frivillige. I Danmark synes Mette Fredriksen (S) at Regeringen ikke skal blande sig i hvad sundhedsmyndighederne siger. 

-“Jeg ved ikke nok til, at jeg skal bestemme om vi skal bruge dem eller ej” Sagde Mette Fredriksen (S) til os i dag

 

dagens corona tal

læs dagens corona tal og hold dig opdateret på imae.dk/nyheder

Nu hvor både astrazeneca og johnson vaccinen, ikke længere er med vaccineprogrammet. Så er vaccine programmet blevet rykket omkring 8 uger. Hvilket betyder at alle danskere vil være tilbudt en vaccine, i slutningen af august. men flere tror at alle danskere vil være vaccineret i december. 

Hvad så med sommer ferien? det spørger mange sig om, lige i øjeblikket.  

-“jeg vil anbefale at planlægge din ferie i norden. fordi resten af Europa er for usikker” Lyder det fra søren Brostrøm

Så der kommer nok ikke nogen rejser til syden i år. 

Hvis du vil læse mere om Astrazeneca kan du læse det her

læs her om Astrazeneca

Du Kan også læse flere Nyheder her. der er nye Nyheder hver anden dag. 

læs flere nyheder her

læs Flere nyheder på Imae.dk/nyheder